SEO

SEO: 7 interessante tips

SEO: 7 interessante tips

SEO: 7 interessante tips: Herken je dat? Je rijdt op een industrieterrein net buiten de stad en je ziet de meest indrukwekkende bedrijfspanden. Het licht brandt, er loopt personeel rond maar verder is er helemaal niemand. Wat wil je ook, op zo’n locatie. Zo gaat het ook met je website als je niet aan zoekmachineoptimalisatie doet. In dit artikel geven we je 7 handige SEO-tips om meer bezoekers naar je website te trekken.

SEO-tip 1: een goede basis

We beginnen bij het begin. Want hoe slim de robots van Google en andere zoekmachines ook lijken, je zult ze de weg moeten wijzen om hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Zorg dus voor een duidelijke title tag en meta tag. Geef je titels en tussenkoppen ook altijd de juiste heading mee en leg voldoende interne en externe links aan. Je afbeeldingen bevatten natuurlijk ook de juiste metadata!

SEO-tip 2: maak de allerbeste content

Als mensen je pagina’s vinden en er blijven, dan is dat een belangrijke reden voor zoekmachines om je hoger in de zoekresultaten te tonen. Zorg daarom voor de beste content, die antwoord geeft op vragen van bezoekers en volstaat met relevante zoekwoorden. Denk niet alleen aan tekst, maar ook aan goede afbeeldingen en video’s.

SEO-tip 3: denk aan de snelheid

Een snelle website wordt veel beter beoordeeld en bekeken dan een trage. Helaas houden veel bedrijven daar geen rekening mee bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Kijk goed naar onnodige plugins en te grote afbeeldingen, maar check ook zeker eens hoe het met je webhosting gesteld is.

SEO-tip 4: mobiel, mobiel, mobiel

Je website wordt meer en meer via smartphones bekeken. In de algoritmes van zoekmachines is dit dan ook een belangrijk aspect. Zorg er daarom voor dat je website responsive is. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee het bezocht wordt.

SEO-tip 5: duik in de statistieken

Google biedt met Analytics al een aardig inkijkje in de statistieken van je website. Daarmee zie je precies hoe je website presteert en wat je kunt verbeteren. De data die je website genereert is ontzettend waardevol, maak er dus gebruik van.

SEO-tip 6: gebruik anchor links bij lange artikelen

Content waar veel relevante inhoud in staat, zijn waardevol voor zoekmachines. Maar soms zijn het wel erg lange artikelen, waardoor de leesbaarheid minder wordt. Door gebruik te maken van anchor links kun je een soort inhoudsopgave toevoegen, zodat bezoekers snel naar de voor hun relevante inhoud kunnen navigeren. Google toont deze anchor links ook op de pagina met zoekresultaten, wat je pagina extra interessant maakt.

SEO-tip 7: vergeet niet voor wie je het doet

Het allerbelangrijkste aspect van SEO, is dat je weet voor wie je content maakt. Dat is nooit voor de zoekmachine, maar altijd voor je bezoeker. Als je alleen maar blogs hebt geschreven om zoekmachines te lokken, val je snel door de mand. Kwalitatieve content die echt iets toevoegt, uitlegt, vertelt en gelezen wordt, daarmee scoor je pas echt.

Jouw website zichtbaarder?

Met deze 7 tips kun je aan de slag om meer organisch verkeer naar je website te leiden. Wil je nog meer doen, of heb je hulp nodig? We denken graag met je mee.